Många nya vantar under hösten

Ja, det har blivit en hel del nya vantar under hösten. Nedan visar jag bara ett axplock av de mönster jag har kombinerat eller skapat, samt några av de vantar jag stickat. Jaga vet inte om jag vågar räkna hur många vantar jag har stickat under höstterminen. Dessutom har jag lärt mig att kroka vantar och har till följd av det krokat fem par.

Fler mönster

Nu har jag laddat upp med mer mönster på Ravelry. Det finns också fler inlägg och bilder under rubriken Vantar här på hemsidan.

Just nu består mina kvällar av en massa stickning, krokning och mönsterskapande. Längtar till julen då jag har fått för mig att jag kommer att vila upp mig, men det blir nog snarare ännu mer stickning och mönsterskapande. 🙂

Stickar vantar och nystar garn

Det har sålts en hel del av mina mönsterkit på framför allt Made in Medelpad. Superroligt! Tack till er som har köpt kit, mönster och vantar.

Helgen har bland annat gått åt till att nystan härvor med garn till lagom stora nystan för att kunna göra fler mönsterkit och sticka vantar. Idag beställde jag ytterligare några kilo garn, som kommer nästa vecka så jag kan göra ännu fler kit.

Hösten är äntligen här

Jag älskar hösten med (nästan) allt som den för med sig. Vad är mer härligt än att ligga i soffan, med en bra bok, tända ljus lite överallt i huset och bara mysa trots höstrusket utanför? Om man inte vill sätta en bok i händerna, kan man alltid påbörja en ny stickning, varför inte en vante?!

Vanten Ulla, namngiven efter min farmor

Hjärtat i Ullavanten finns att se som dekoration ovanför fönstren på Bankgatan 14 i Sundsvall.

Vill du köpa mönstret? Se mer information på “Om mig”.

Bankgatan 14, Sundsvall

Mönster och mönsterkit

Nu finns mönster och mönsterkit till Blårapunkelvanten och Skvadervanten både på Made in Medelpad i Sundsvall och på Stöde Form i Stöde! Garnet i mönsterkitet är Kampes tvåtrådiga. Jag rekommenderar sticka 2,5mm om du har en mindre till mellanstor damhand och sticka 3mm om du har en större damhand. Stickar du löst och har en större damhand, kan det nog gå att sticka med 2,5mm också.